Ці дії на кухні ми здійснюємо щодня і навіть не замислюємося про те, до яких проблем зі здоров’ям вони можуть привести.

Куштувати потенційно зіпсовану їжу

Виявити шкідливі бактерії часто неможливо ні на смак, ні на вигляд, ні на запах. Проте ми продовжуємо пробувати залежаний сир або інший швидкопсувний продукт. Однак робити цього не варто, адже навіть невеликий шматочок простроченої їжі може спровокувати серйозне отруєння.

Ставити готову їжу на поверхню, де лежало сире м’ясо

Перш за все слід пам’ятати про те, що для сирого м’яса або сирої риби необхідно завжди використовувати окремі ножі та дошки. Ні в якому разі не можна допускати, щоб ці сирі продукти доторкалися до іншої їжі. Це може також привести до отруєння, адже бактерії з м’яса, недовго думаючи, перейдуть у ваш обід або вечерю.

Куштувати сире тісто

Сире тісто небезпечне в першу чергу тим, що в ньому містяться сирі яйця. Не виключено, що в них є небезпечна бактерія сальмонела або інші шкідливі мікроорганізми. Але навіть, якщо ви приготували тісто без яєць, пробувати його все-таки не варто. Нерідко в борошні можна виявити кишкові палички, які приведуть до чергового харчового отруєння.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *